Waarom een financieel adviseur

financieel adviseurDe keuze voor een hypotheek is een van de meest belangrijke financiële beslissingen in je leven. Je legt je voor een lange periode vast. Bovendien drukt deze beslissing een behoorlijke stempel op je uitgavenpatroon. Toch zijn er nog genoeg mensen die zich laten verleiden door een aantrekkelijk aanbod, zonder dat ze hiervoor advies vragen bij een betrouwbare en onafhankelijke deskundige.

Zo’n deskundige is ervoor opgeleid en heeft dagelijks met de lastige materie van hypotheken te maken. Hij of zij weet meer en kan ook beter overzien wat de financiële gevolgen zijn van een bepaalde keuze. Nu én in de toekomst. Als je dan ook nog kiest voor een onafhankelijk financieel adviseur, dan kun je meteen je hele financiële situatie met hem of haar doornemen. Zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan, wat heel logisch is voor een starter.

Financiële situatie
Als het niet je vak is, dan is het lastig om de beste hypotheek voor jouw persoonlijke situatie te vinden. Er zijn tientallen hypotheekaanbieders die allemaal een groot aanbod aan hypotheken hebben. Elke hypotheek kent weer zijn eigen voorwaarden en heeft verschillende voor- en nadelen. Het is dus niet gemakkelijk om uit dat enorme aanbod een goede keuze voor jouw persoonlijke situatie te maken. Zeker niet omdat je door de lange looptijd van een hypotheek heel ver vooruit moet denken. Zo is het bijvoorbeeld verstandig ook al rekening te houden met je financiële situatie na je pensioen. Een goed financieel adviseur betrekt dit in zijn advies. Net zoals hij ook rekening houdt met zaken als je gezinssamenstelling, leeftijd, toekomstverwachtingen en -dromen et cetera.

Risico’s onder de loep
Daarbij moet de constructie die je kiest ook weer flexibel genoeg zijn om in de toekomst aan te passen aan gewijzigde omstandigheden of wensen. Daarnaast wijst een goed adviseur je ook op de verschillende risico’s en vertelt hij of zij je welke mogelijke oplossingen daarvoor zijn. Een goed hypotheekadvies gaat dus eigenlijk veel verder: ook je financiële toekomst, je verwachtingen en je dromen worden onder de loep genomen.