Tuinieren

tuinierenEen tuin is heerlijk om in te zonnen, zitten of te eten. Maar, dan moet het er natuurlijk ook nog een beetje verzorgd uitzien.


Trendy plantenbakken

Zorg wel dat je online gaat met een goedgevulde portemonnee, want deze plantenbakken zijn aan de dure kant. Toch zijn het echte eyecatchers en ja, daar moet je iets voor over hebben. Ze geven je tuin een luxueuze uitstraling. Alternatief? Kijk in het seizoen eens bij Leen Bakker, Overvegt of de bouwmarkt. Ook Action heeft vaak een leuk assortiment plantenbakken voor een prijsje dat je misschien meer aanspreekt.


Persoonlijk tintje

Niet alleen ín huis is het leuk om een mooie persoonlijke foto aan de wand te hangen. Ook je tuin fleurt er van op. Een afbeelding van je favoriete vakantieplek, waarbij je lekker kunt wegdromen, of je hele familie aan de schutting: het is mogelijk. En je maakt ze heen eenvoudig zelf. Bijvoorbeeld op www.hema.nl.


Tuinman nodig?

Zie je door het onkruid je tuin niet meer? Laat je die zware klus liever over een aan vakman? Meld je dan aan op werkspot.nl. Zet je opdracht online en laat tuinmannen zich inschrijven op de klus. Jij bepaalt zelf welke prijs en vakman je het meeste aanspreekt en in welke periode jij je tuin opgeknapt wilt hebben.

Kijk wel van tevoren welke bedragen bij soortgelijke klussen geboden worden. Dan heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten. En plaats ook foto’s van de huidige situatie, dat wordt zeer op prijs gesteld door de tuinmannen.


Plant van de maand september

De Liriope Muscarii begint half augustus te bloeien tot ongeveer half oktober. Dan worden de violet-paarse trosje langzaam bruin. De bloemen komen net boven het blad uit en hebben wat weg van blauwe druifjes (vandaar de Latijnse naam muscarii). Het grasachtige blad is frisgroen en blijft ook in de winter groen. De plant wordt niet zo hoog maar haalt uiteindelijk wel 30 cm zowel in de breedte als in de hoogte.

De plant stelt niet zo veel eisen aan de standplaats. Een doorlatende voedzame grond in de halfschaduw is ideaal. Door de late bloei is deze plant goed te combineren met vroegbloeiende planten als de Scilla sibirica of narcis Tete a Tete.