Stylen en inrichten

stylen-en-inrichtenDe een gaat voor een inrichting uit een boekje, de ander geeft zijn eigen draai aan het interieur. Toch worden we allemaal ergens door geïnspireerd. De redactie van STRTpunt geeft een voorzetje. 
Nieuwsgierig hoe andere starters wonen? Meld je dan aan op onze Facebook pagina en laad zelf je foto’s op van je huis en inrichting en kijk binnen bij andere starters.


Welke? Welke!

Of je nu houdt van een romantisch, klassiek of modern interieur, op www.welke.nl vind je inspiratie voor alle (woon)stijlen. Maak eenvoudige een account aan en verzamel en deel alles wat je mooi vindt in jouw persoonlijke Lookbooks. Je kunt er zoveel aanmaken als je wilt. Dus een voor je badkamer, een voor de keuken, de slaapkamer… (Waarschuwing: zeer verslavend!)


Bezoek de woonbeurs

De Woonbeurs Amsterdam 2014 is hét woonevenement van Nederland. Ontdek de nieuwste trends, eigentijdse collecties en doe inspiratie op bij heel veel woonprofessionals. Bezoek de levensgrote huizen en terrassen van de woon- en buitenbladen en ontvang persoonlijk advies.

De Woonbeurs Amsterdam is dit jaar van 30 september tot en met 5 oktober in de Amsterdam RAI. Mis het niet!


Gratis woonideeenboek

Droom jij stiekem van een inrichting a la Jan des Bouvrie, maar kun je het niet betalen? Ben je gek op design, maar heb je het geld er niet voor over? Vraag op www. wonenonline.nl het gratis woonideenboek 2010 aan en laat je inspireren. Met goedkope alternatieven creeer je vaak hetzelfde effect. En niemand hoeft toch te weten dat het ‘namaak’ is?http://www.wonenonline.nl/woonideeenboek-tn.html


Shop till you drop

Wat is er nu leuker dan shoppen voor je eigen huis? Behalve dan dat het geld je portemonnee uitvliegt! STRT[punt] selecteerde de volgende woonwinkels als goedkoop alternatief voor de woonboulevards:

  • IKEA
  • Leen Bakker
  • KWANTUM
  • JISK
  • Woonoutlet
  • Gamma, Karwei, Praxis et cetera

Online is fine

De meeste woonwinkels hebben een webwinkel. Handig, als die ene zaak niet bij jou in de buurt zit. Of als je alles thuis wilt laten bezorgen. Bovendien kun je op de websites van woonwinkels soms ook de huidige voorraad checken. Dat kan je een nutteloos ritje besparen.

Ga je online meubels bestellen? Let wel goed op de leveringsvoorwaarden en de hoogte van de verzendkosten. Soms is het goedkoper om een aanhangwagen te huren.


Persoonlijke touch

Een mooie (zelfverzonnen) tekst op je wand, je leukste foto op canvas of een kast op maat. Een persoonlijke touch aan je interieur is zo gemaakt. Leuke tips? Je vindt ze hier. Ook leuk om cadeau te doen.

  • www.101woonstickers.nl
  • www.herinneringenoplinnen.nl
  • www.fotolijst-webwinkel.nl

Lekker rommelen

Voor de echte creatievelingen onder ons is een kringloopwinkel of de rommelmarkt natuurlijk het woonwalhalla. Misschien weet jij die oude kast of dat bed om te toveren tot een waar pronkstuk in je nieuwe huis.

Heb je meubels een tweede leven gegeven? Deel je foto’s via Facebook en wees een inspiratiebron voor anderen.